Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze acties, trends & kortingen? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!😀

Alvast bedankt voor je inschrijving, het is het waard🍑!

Kom shoppen in onze winkel in Enschede!
7 dagen in de week geopend!
H.J. Van Heekplein 82, 7511HN
close Sorteer en filter
0
Onbeperkt
Filter toepassen
Home > Kleding > Jasjes >

Leatherlook jasjes

Sorteer en filter

Hoeveel leatherlook jasjes shop jij?

Het is niet de vraag of je een lerenjas hebt maar welke kies jij nog meer? Je hebt toch ook niet één paar schoenen? Zonder gekkigheid, de lerenjas is toch wel de mode jas van elk seizoen. Het kan met haast alles gecombineerd worden, hij kan dienen voor de kou voor de frisse zomermaanden. In de winter kan je hem combineren onder je winterjas. Er zijn verschillende modellen uit gebracht van de lerenjas, het is aan jou welke stijl je kiest!


Een stukje geschiedenis over de lerenjas is best op zijn plek. De jas gaat namelijk erg ver terug, in 1928 werd hij een motorjas genoemd. Het werd snel geassocieerd met een rock- ‘n-roll look. Erg veel beroemdheden van toen liepen ermee rond waardoor het snel een mode item werd. Hij werd opgenomen door de bekendste merken van toen en daar was dan de lerenjas. Niet meer weg te denken vanaf toen. Destijds werd de lerenjas vaak van koeienleer gemaakt en was het de coolste jas van toen. Het viel onder een bepaalde look wat erg bepalend was en werd in een hokje geplaatst als punk en stoer. Door de jaren heen is er een hoop veranderd rondom de lerenjas. Het beeld van de lerenjas werd steeds bijgeschaafd. De lerenjas werd in het begin vrijwel alleen gedragen door de man. Dat heeft een tijd geduurd, in de jaren zeventig werd de lerenjas volledig unisex. Talloze vrouwen rockten de leren jas, sommigen hadden hem al beter gecombineerd dan de man. Tot die tijd was de lerenjas zwart, tot in de jaren tachtig. Toen bracht Michael Jackson de video Thriller uit, de echte kenner weet dat hij daarin danste met een rode lerenjas. En vanaf toen ging het snel, talloze modellen en kleuren kwamen eruit. Je kunt het je zo gek niet bedenken. Enorme schoudervullingen, patches erop, ceintuur erin. Alles kan tegenwoordig met de lerenjas. Er is geen kleur wat de lerenjas niet heeft gehaald. Het is een ware mode item en dus ook niet weg te denken in elke garderobe. Het is ook voor jong en oud bedoelt en kan op elke manier gedragen worden. Het is aan jou om te kiezen welke leren jas bij jou past. Ben jij wel van een tikkeltje extra dan is waarschijnlijk de leren jas met extra schoudervulling wel wat of juist die felle kleur zodat je lekker opvalt met je favoriete leren jas. Ben je meer van een basic look dan is het zwarte lerenjasje perfect voor jou. Die is echt tijdloos en kan je met alles combineren. Een lerenjasje zal in ieder geval nooit uit de mode raken. Dus kijk gauw eens tussen de collectie en kies jouw favoriete lerenjasje!