Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze acties, trends & kortingen? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!😀

Alvast bedankt voor je inschrijving, het is het waard🍑!

Voor 23:59 besteld = morgen bezorgd!
Shop met Billink of Riverty en betaal 14 dagen later!
Gratis verzending vanaf €75,-
close Sorteer en filter
0
Onbeperkt
Filter toepassen
Home > Accessoires >

Mondkapjes

Sorteer en filter
We kunnen er niet meer om heen; de mondkapjes. Ze zijn een enorm groot begrip geworden. Vanaf 1 December 2020 is het verplicht geworden om ze te dragen. En we hebben ze bij het dagelijks leven veel nodig. Voor in de supermarkt, kledingwinkels, contactberoepen, in het openbaar vervoer en noem zo maar op.
 


 

Een mondmasker, of te wel een mondkapje is een mond-neusmasker dat functioneert als een spat- of luchtfilter. Het mondkapje is gemaakt van katoen. Mondkapjes zijn er in verschillende kwaliteiten en soorten, afhankelijk waarvoor je het wil gebruiken. In de medische zorg wordt over het algemeen chirurgische mondkapjes gebruikt. Deze mondkapjes worden vaak gebruikt voor tijdens chirurgische ingrepen. Dit is beschermend voor de patiënt, en andersom voor de chirurg ook. Ook zijn er verschillende type mondkapjes. De bekende blauwe mondkapjes herkennen we natuurlijk allemaal, en werd het meest gedragen in het begin van de corona. Deze mondkapjes zijn voor eenmalig gebruik. Verwissel het mondkapje na maximaal 3 uur of eerder indien de producent dit voorschrijft. Als je merkt dat ademhalen moeizamer gaat en/of het mondkapje vochtig is, is het ook tijd deze te verwisselen. Deze mondkapjes gooi je weg bij het restafval. Ondertussen komen er steeds meer nieuwe mondmaskers op de markt, zoals tijdens de coronapandemie in2020 werden er, deels verplicht, door de mensen, veel niet-medische mondkapjes gedragen. Het is nu steeds populairder om andere mondkapjes te dragen van katoen die je kan wassen. Het fijne aan een mondkapje is dat je ze dus kunt hergebruiken. Zo denk je aan het milieu en aan het tegengaan van het virus. Uit onderzoek blijkt dat verschillende chemische stoffen nog aanwezig kunnen zijn in het textiel van het mondkapje. Als je een nieuw lap stof of een nieuw kledingstuk gebruikt, was het dan eerst. Dan was je eventueel achtergebleven chemische stoffen eruit. Was het alleen met wasmiddel, voeg geen wasverzachter toe. Sommige mensen kunnen overgevoelig zijn voor bepaalde chemische stoffen in wasverzachter en huidirritatie van krijgen. In de eerste instantie zal je misschien balen dat je een mondkapje moet dragen, maar uiteindelijk beschermen we elkaar door het mondkapje op te doen! Waarom zou je onnodig risico lopen? Bescherm je zelf en anderen! Draag het mondkapje daarom ook op de neus en over je mond voor maximale bescherming. We snappen natuurlijk dat als je een bril draagt dit heel lastig is met zon mondkapje. Hoe ga je hier mee om? Gelukkig hebben wij bij Peachy uiteraard mondkapjes waar bij er een ijzer staafje in het mondkapje zit waardoor je dit beter op de neus kan aansluiten. Zo komt er minder van jouw adem naar boven en beslaat de bril een stuk minder tot helemaal niet. Er zijn veel printjes en kleuren, waardoor je bij elke outfit een geschikt mondkapje kan vinden. Aangezien we nu allemaal toch een mondkapje moeten dragen, is het wel fijn om er trendy en modieus uit te zien! Maar hoe je dit nou en welke kleuren kun je het best met elkaar combineren? Draag je een van onze tops en/of rok met een print? Ga dan voor een rustige zwarte kleur, zodat het je outfit compleet en afmaakt!