Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze acties, trends & kortingen? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!😀

Alvast bedankt voor je inschrijving, het is het waard🍑!

Kom shoppen in onze winkel in Enschede!
7 dagen in de week geopend!
H.J. Van Heekplein 82, 7511HN
close Sorteer en filter
0
Onbeperkt
Filter toepassen
Home > Kleding >

Winterjassen

Sorteer en filter

Op zoek naar een warme winterjas? Shop hem bij Peachy!

Ga stijlvol de winter door! Met een winterjas van Peachy heb jij het zeker niet koud deze winter! Daarnaast kan je ook nog eens kiezen tussen kort en lang. Maar ook voor tijdloze jassen die passen bij jou outfit! Welke wordt jou favoriet?


 

In Nederland kunnen we niet zonder een winterjas. Dat is ook niet zo gek, want onze winters zijn soms best koud en erg nat. Als het in Nederland namelijk 5 graden is kan het al aanvoelen als -1. Op een koude winterdag. De winterjas bestaat al zo lang, maar hoe is die eigen ontstaan? De winterjas werd in de 17e eeuw populair, maar komt oorspronkelijk uit de middeleeuwen. In India en het Midden-Oosten werd een doorgestikte deken vaak gebruikt. Voornamelijk door bijvoorbeeld beddengoed, vanwege zijn warme stof. Een doorgestikte winterjas heeft meerdere lagen, waardoor de jas gegarandeerd warm is. De trenchcoat winterjas kennen we allemaal. De trenchcoat is een winterjas met een eigen geschiedenis. De winterjas werd vooral bekend in de eerste wereldoorlog. Het was een alternatief voor de dikke wollen winterjassen die vooral de Britse en Franse soldaten droegen. Mede door de vele zakken is de trenchcoat als winterjas te herkennen. Tegenwoordig komt deze winterjas ieder jaar terug in de trends. De Bontjas heeft een verleden. In de middeleeuwen was het dragen van bont een kenmerk van luxe. Daarvoor was de bontjas vooral bedoeld voor de kou. Bont was lang in Nederland iets wat ‘not done’ was om te dragen als winterjas. Sinds de 21e eeuw maakt de bontjas een terug keer. Tot de 80ste eeuw was bont juist een taboe voor de mens, omdat men het materiaal associeerde met dierenleed. Daarom zijn de meeste bontjassen tegenwoordig gemaakt van nep bont. Er zijn zoveel verschillende winterjassen, de ene persoon vindt het fijn om een hele dikke winterjas te dragen, terwijl een ander liever een wat minder warme winterjas heeft. Ga jij voor stoer of girly? Voor classy of oversized? We’ve got it all! Lange winterjassen zijn vooral makkelijk te combineren jurken, omdat ze over het algemeen langer zijn dan de jurk of rok die jij draagt onder jouw winterjas. Zo heb jij het niet koud met je panty, en zie je er ook nog is stijlvol uit met jou winterjas! Heb je een wat kortere winterjas? Combineer deze winterjas met een van onze gave high waist skinny jeans. Om je outfit helemaal af te maken, kan je een van onze sjaals om doen voor ultieme warmte. Heb jij vaak last van kou tegen je hoofd? Kijk dan ook eens onder de categorie ‘mutsen’. En je bent klaar om te gaan! Naar welke winterjas jij naar op zoek bent maakt niet uit voor ons, want Peachy heeft de winterjas waar jij naar op zoek bent!